Proteïnedieet

Het proteïnedieet werd in de jaren 70 door Dr. Blackburn in de Verenigde Staten ontwikkeld. Tijdens onderzoeken kwam hij tot de conclusie dat een hyperproteïne kuur de spiermassa ondersteunt en daarnaast zorgt voor afslanking en een vermindering van het vetweefsel.

Het proteïnedieet is in de loop der jaren uitgegroeid tot een succesvolle methode, die de opname van koolhydraten en vetten beperkt en de inname van proteïnen (eiwitten) verhoogd. Het dieet bestaat uit hoogwaardige proteïneproducten en dagelijks tweemaal verse groenten, aangevuld met voedingssupplementen. Er zijn zes eetmomenten per dag, waarvan 4 complete proteïnemaaltijden en 2 proteïnetussendoortjes.

Daarnaast wordt bewegen ten zeerste aangeraden.

Voordelen van het proteïnedieet:

  • Zichtbaar resultaat
  • De grote hoeveelheid eiwitten wordt de spiermassa ondersteund
  • Door de goede begeleiding bij het opbouwen verkleint men de kans op het jojo-effect
  • Grote variatie en daardoor goed vol te houden

In 4 stappen afvallen!

Stap1
Strenge fase, 4 maal daags een proteïnemaaltijd, 2 maal daags een proteïnetussendoortje en 2 maal daags verse groenten.

Stap 2
Gematigde fase, 3 maal
daags een proteïnemaaltijd, 2 maal daags een proteïnetussendoortje en 2 maal daags verse groenten, aangevuld met vlees, vis of schaal en schelpdieren.

Stap 3
Opbouwen! Afbouwen van de proteïneproducten en opbouwen van de hoeveelheid koolhydraten door toevoeging van meer reguliere gezonde voeding.

Stap4                                                                                                                                                                      
In balans! Nadat men is afgevallen, zal de begeleiding zich er op richten om gezond op gewicht te blijven door verstandig te eten en te bewegen. Eventueel aangevuld met proteïneproducten als verantwoorde tussendoortjes.

Bij Medislank is het mogelijk om het complete dieet te volgen maar dat is niet verplicht. De producten van Medislank kunnen ook worden gebruikt als aanvulling op een gezond eetpatroon ter ondersteuning van het afvallen. De diëtist of voedingsdeskundige die met Medislank werkt zal voor u een plan op maat maken.
Klik hier voor een Medislank verkoop- en begeleidingspunt bij u in de buurt!

 

Medislank in de buurt

Noord-Holland Flevoland Utrecht Gelderland Overijsel Drenthe Friesland Groningen Noord-Brabant Limburg Zeeland Zuid-Holland