Tips

Als je aan het afvallen bent zijn tips en adviezen altijd welkom. Daarom hier een aantal handige en leuke tips van Medisank zodat je het eiwitdieet op de beste manier kunt volgen!

Sporten, eten en afvallen
Een praktisch artikel met tips over eten voor, tijdens en na het sporten. Zowel geschikt als je het eiwitdieet volgt als daarna.
Veel mensen gaan extra bewegen of sporten om beter...lees verder

Eten na 8 uur 's avonds maakt dik, feit of fabel?

E
en veelgehoorde opmerking, vooral onder afslankers, is: 'Niet meer na 8 uur 's avonds eten, dat maakt je dik!'. Een hardnekkige fabel!

Het gaat om de totale hoeveelheid energie die je per dag binnenkrijgt, wanneer je dit binnenkrijgt maakt voor je verbranding en het eventueel aankomen of afvallen niets uit. Wel is het zo dat veel mensen 's avonds trek krijgen en gaan snoepen en snaaien. Omdat er dan meestal gekozen wordt voor ongezonde producten zoals chips, toastjes of koek ligt aankomen natuurlijk wél op de loer. Wees hier dus voorzichtig mee. Voor veel mensen is het dan makkelijker om helemaal niets te eten na 8 uur dan iets gezonds te nemen.
Het lichaam went ook na een paar weken aan niets meer eten in de avond en je zult dan merken dat je ook geen trek meer krijgt. Als je wel eet in de avond, of dit nu gezond of ongezond is, zul je elke avond die trek krijgen en dan blijft niet snoepen moeilijk.

Toch iets eten? Zolang je er voor zorgt dat je avond tussendoortje gezond is en past binnen je dagmenu is eten in de avond niets om je zorgen over te maken!


Veel smaak, minder calorieën

Veel mensen denken dat maaltijden helemaal niet meer lekker zijn zodra er geen vette sauzen, klonten roomboter of dikke klodder mayonaise bij zit. Maar dat is echt onzin! Je kunt maaltijden ook ontzettend lekker maken met behulp van andere smaakmakers zoals verse of gedroogde kruiden. Maak hier gebruik van en adviseer en help je klanten hierbij! Denk bijvoorbeeld aan de volgende kruiden, deze zijn het lekkerste als je zoveel mogelijk voor verse kruiden kiest:

-Basilicum
-Rozemarijn
-Tijm
-Peterselie
-Selderij
-Bieslook
-Munt

Stamppottip
Stamppotten zijn vaak onnodig vet door het gebruik van vet vlees, vette jus en een flinke klont roomboter door de aardappelpuree. Natuurlijk bespaar je al heel veel calorieën en vet door te kiezen voor de aardappelpuree van SanaSlank want hier hoef je geen boter of melk meer aan toe te voegen. Kies daarnaast ook voor magere soorten vlees zoals kipfilet of een tartaartje en laat de jus achterwege of kies voor jus die is aangemaakt met het restje braadvet en water. Maar je kunt je stamppot ook veel meer smaak geven door kruiden te gebruiken, je geeft er dan direct een hele andere draai aan. Denk bijvoorbeeld aan verse basilicum door de andijviestamppot voor een Italiaanse versie, het is dan ook lekker om hier nog wat zongedroogde tomaatjes aan toe te voegen. Of voeg wat verse munt toe aan een spinaziestamppot. Experimenteer er eens wat mee en je zult zien dat je tot heel veel verrassende nieuwe creaties komt! Diabetes? Start met Medislank!

20-03-2018 - Koolhydraatarm dieet werkt namelijk perfect bij diabetes. -Het gewichtsverlies is hoger dan... lees meer

Fit door dagelijkse activiteiten

16-03-2018 - Lichaamsbeweging is heel belangrijk. En daarvoor hoef je niet perse naar de... lees meer

Voordelen om toch echt te gaan sporten!

15-03-2018 - Meer bewegen en sporten is goed voor je. Zeker ook als je aan het afvallen bent. Je verbruikt... lees meer

nieuwsarchief

Medislank in de buurt

Noord-Holland Flevoland Utrecht Gelderland Overijsel Drenthe Friesland Groningen Noord-Brabant Limburg Zeeland Zuid-Holland