Voordelen om toch echt te gaan sporten!

Meer bewegen en sporten is goed voor je. Zeker ook als je aan het afvallen bent. Je verbruikt meer energie waardoor het afvallen makkelijker gaat.

Merk jij bij jezelf dat je het moeilijk vindt jezelf te motiveren? Misschien dat een van de volgende voordelen je over de streep kan trekken:

-Goed voor je geheugen
Je hersenen zijn gebaat bij voldoende sporten. Mogelijk omdat je bloedsomloop bevorderd wordt, er komt dan meer zuurstof in je hersenen en dat is goed voor de werking.

-Actiever seksleven
Mensen die veel sporten zijn actiever in bed. Dit komt volgens wetenschappers doordat mensen die veel sporten meer zelfvertrouwen hebben omdat ze zelfverzekerder zijn over hun lichaam.

-Minder stress
Bewegen zorgt voor de aanmaak van endorfine en serotonine. Deze hormonen staan bekend als gelukshormonen. Ze maken je blijer en werken kalmerend en pijnstillend.

-Goed voor je botten
Om je botten sterk te houden moeten ze belast worden. Dit doe je door te sporten.

-Goed voor je hart
Regelmatig bewegen verlaagt je bloeddruk en voorkomt dat je aderen verstopt raken. Dit zorgt voor een gezonder hart. Ook worden door bewegen andere risicofactoren voor een hartaandoening verkleint zoals een verhoogd cholesterolgehalte, diabetes, overgewicht en aderverkalking.

-Minder las van menstruatieklachten
Bewegen kan pijnstillend werken bij menstruatiepijn. Dit door het vrijkomen van endorfine.

-Minder last van de overgang
Beweging heeft een positief effect op opvliegers, nachtelijk zweten, slapeloosheid en prikkelbaarheid. Daarnaast werkt sporten positief omdat je meer energie verbruikt. Door de overgang vertraagt je stofwisseling en dit kun je op deze manier een beetje tegengaan.

-Positief voor je spijsvertering
Als je last hebt van klachten zoals verstopping of een opgeblazen gevoel heb je misschien niet altijd zin om te sporten. Toch is het wel een slim idee. Door te bewegen komt je spijsvertering op gang waardoor je minder last hebt van dit soort klachten.

-Mooie uitstraling
Doordat sporters zich over het algemeen beter voelen zitten ze ook beter in hun vel. En dit stralen ze ook uit.

-Minder rugklachten
Sporters hebben meestal een betere houding en daardoor minder last van klachten zoals rugpijn.

-Meer energie
Moe na een dag hard werken? Sleep jezelf toch van de bank af en kom in actie. Door te gaan bewegen komt je lijf in actie. Dit zorgt voor een fitter en energieker gevoel.

Bron: Gezondheidsnet.nl

Diabetes? Start met Medislank!

20-03-2018 - Koolhydraatarm dieet werkt namelijk perfect bij diabetes. -Het gewichtsverlies is hoger dan... lees meer

Fit door dagelijkse activiteiten

16-03-2018 - Lichaamsbeweging is heel belangrijk. En daarvoor hoef je niet perse naar de... lees meer

Voordelen om toch echt te gaan sporten!

15-03-2018 - Meer bewegen en sporten is goed voor je. Zeker ook als je aan het afvallen bent. Je verbruikt... lees meer

nieuwsarchief

Medislank in de buurt

Noord-Holland Flevoland Utrecht Gelderland Overijsel Drenthe Friesland Groningen Noord-Brabant Limburg Zeeland Zuid-Holland