Voor 2 personen
Ingrediënten
½ pompoen, geschild en in stukjes, 500 gram verse spinazie, gewassen, 1 kleine ui, gesnipperd, 1 kleine teen knoflook, gesnipperd, 2 tomaten, in plakjes, 4 eetlepels ricotta, 2 zakjes Medislank pasta penne, ½ bolletje mozzarella light, in plakjes, een ruime theelepel oregano, 1 eetlepel olijfolie, versgemalen peper, zeezout.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de blokjes pompoen in ongeveer 10 minuten gaar. Stamp het fijn tot een puree.
Kook de pasta penne in ongeveer 10 minuten beetgaar met wat zout.
Verhit de olijfolie in een wok en bak hierin de ui en knoflook kort aan. Voeg de oregano toe en bak tot het gaat geuren. Doe dan de spinazie erbij en roerbak mee tot het geslonken is. Als er nog veel vocht in de pan zit kun je het geheel laten uitlekken in het vergiet. Meng vervolgens de ricotta er doorheen en breng op smaak met versgemalen peper en zeezout.
Verdeel de helft van de pasta penne over een ingevette ovenschaal. Hier komt het spinaziemengsel bovenop en daarop een laagje pompoenpuree. Herhaal dit nog een keer. Leg de plakjes tomaat op de pompoenpuree en dek dit af met plakjes mozzarella. Bestrooi met nog wat extra versgemalen peper.
Zet de ovenschotel voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Tip! Pompoen is een groente met wat meer koolhydraten per 100 gram vergeleken met bijvoorbeeld spinazie, tomaat of sla. Dit kan voor een keer echt geen kwaad maar wil je liever niet zoveel koolhydraten op een dag dan kun je er voor kiezen om de rest van de dag extra koolhydraatarm te eten. Neem bijvoorbeeld geen muesli en wafels maar kies voor een shake, omelet en een low carb reepje!